2012. június 25., hétfő

Befőzés XII. - meggyizé joghurtba

Azt hiszem, már említettem, hogy nem veszünk gyümölcsjoghurtot, hanem a dzsemek/lekvárok egy (jelentős) része oly módon kerül elfogyasztásra, hogy egyszerűen a (házi) joghurtba kanalazunk az üvegből és kész. Sem aroma, sem ízokozó, sem tartósítószer. Se abbahagyni nem lehet.

Ehhez viszont nem a lekvárállag az ideális, hanem attól kicsit hígabb kell, s mivel csodás meggymagozóm van (ugye, ugye), amitől a szemek szép gömbölydedek maradnak, joghurtért kiáltanak ők is, mi is.
Semmi extra nincs a dologban, cukor kell bele, semmi dzsemfix, főzni kell, szépen elkezd sűrűsödni magától is,  mivel azonban nem akarom sűrűre, egyszercsak abbahagyom, éppen mielőtt megunnám. Száraz dunszt, címke, spájz. 
(joghurt, gyomor)


6 megjegyzés:

  1. Ez szép és jó!!! De hol van kérem a HÁZI joghurt előállításának módja??? :)))
    Vevő lennék rá!!!

    (A 26 kg meggy itt is felénk is fel lett dolgozva.)

    Glória

    VálaszTörlés
  2. Ez eddig rendben van és csodás. De: a joghurt előállításának módját is szeretném, ha leírnád. Az is biztosan ilyen "finom", mint a meggyizé. Nálunk is sok ilyen izé kerül az üvegekbe, amit hol ide, hol oda keverünk bele, gyümölcsként, mint adalékszer mentes gyümölcsöt.

    VálaszTörlés
  3. a 26 kiló pedig 26kiló...! :))) az már valami,kéremszépen:)


    most egyébként vihogok,mert amikor azt írtam,h házijoghurt, mki természetesnek vette,hogy én csinálom a joghurtot, pedig nem (bár szuper recipém van), mi ezt vesszük,vásároljuk,tudjátok, fizetőeszközzel:DDDD

    na, félre a tréfát,pénteken jön a friss tej,itt a recept: http://www.foodandwine.hu/2010/08/03/sajat-hazi-joghurt-recept/

    VálaszTörlés
  4. Talán az én joghurtom a legegyszerűbb. Csak az első alkalommal kell venni egy activiát, utána annyi mennyiséget kell meghagyni a joghurtból.
    Tejet kb. felforralni, ha annyira visszahűl, hogy még bele tudsz nyúlni, akkor belekeverni a maradék előző joghurtot, fedőt rá és bebugyolálni, minél később hűljön ki.
    Ennyi. Aki a hőmérőhöz ragaszkodik /4o-45 fokos tej kell, ha precízek akarunk lenni/, annak ajánlatos figyelni az aldit, eddig ott lehetett a legolcsóbban kapni időnként /kb. 8-900 Ft/.

    VálaszTörlés
  5. Jaj, hát annyira megfertőztél! Gyűjtögettem is az üvegcséket. No de annyi cseresznyénk lett, amit két alkalommal meg is ettünk. Van 8 (értsd 8!) darab barack a fán :( Szilvánk viszont sok lesz, no majd azt. Addig meg figyelek, és okulok :)

    VálaszTörlés
  6. Persze, hogy azt hittük!!! TE olyan kis ügyes vagy, hogy ezt kinéztük belőled!
    Ki fogom próbálni ezt az "oltogatós" joghurtot!
    Én házi sajtot szoktam a joghurtból készíteni, na az még nagyon finom.

    Ja, a 30 kg eper után a 26 kg meggy már meg se kottyant!:)))

    Glória

    VálaszTörlés