2011. február 26., szombat

A helyi meteorológus,

úgyismint zöldséges, megmondta, hogy a tavasz március 5-én érkezik. Helyét, pontos(abb) idejét nem jelölte meg, de ez már csak asszonyi kíváncsiskodás, hogy biztos-e, és ez mit is jelent konkrétan, mennyire tavasz az a tavasz, meg ilyenek, ZM viszont beérte a válasszal. Férfi.


2011. február 25., péntek

A mai napi

"ki rettent lep meg kit" versenyben én győzhettem mégiscsak, mert amikor a krisnás az első elutasításom ellenére is ott lihegett a nyakamon, s végső érvként bedobta a "mindenkit elér a túlvilág" szöveget, megfordultam, mélyen belenéztem a szemébe, s titokzatosan csak annyit mondtam, mit mondtam, búgtam, hogy "remélem", ezen elakadt a szava, ott is hagyott.
Na jó, nem búgtam, nem néztem mélyen a szemébe, viszont tényleg mondtam és tényleg otthagyott.

2011. február 24., csütörtök

Odavagyok magáért,

odavagyok egészen, a szívembe bevésem, meg hogy egyetlenegy mosolyáért, azt is. A fekete haját nem mondhatom, ez egy kicsit zavar, az igaz, de túllépek rajt'.





Bordó textilbőr, színes indonéz textil, ez most nagy kedvencem, szerintem több változat is születik belőle.
(a hétvége talán egyszerűbb lesz, akkor feltöltök mindent a web-shop-ba, ígérem)

Nagy a szükség,

nagyon kell a segítség, nem nekem, egy családnak, hát segítsen, aki csak tud... minden részlet itt!

Játszhatnánk fordítva is,


hogy ahol képzelem hordani a kendőt, ott fogom is. Shetland, hát  az rendben van, nem bánom, mehetünk.

Szentencia

A jó hajfesték olyan, mint az igaz szeretet: mindent elfed.

2011. február 23., szerda

Nem meglovagolva a feltámadt

szelet, de örülve neki, meg azért is, hogy a sok betű mellett legyen képes tartalom is, meg azért is, mert ez olyan egyértelmű és nem rébuszos téma (:D), ráadásul barna és még kék is, de főképpen azért, mert nem tudom, másképpen hogyan térjünk vissza a hétköznapokhoz, azért hát e táska.



Aki ismer,

az tudja, nem a külcsínen van a hangsúly, a nadrág csak olyan képes beszéd, meg ilyesmi, inkább az, hogy hiába az én terem, én töltöm meg a blogom, az lesz, amit én szeretnék, mégis van egy kis hiányérzetem. Én azt már sokszor mondtam, hogy ez a mindig happy, mindig rózsaszín, mindig szép és rendes, az nem én vagyok, de ha eltérek a mainstream-től, akkor biztosan kapok egy fejbevágást, hogy ennek nem itt és nem így és miket írok, negatív hatásom van.  Ezért feszengek néha a gatyámban, s bár belepasszírozom magam ebbe a másnak valószínűleg remekül álló, általános elvárásnak megfelelő, köztiszteletnek örvendőbe, de mit tegyek, kicsordulok belőle, ne mondjam, kifolyok minden oldalon.
Valaki azt írta, hogy ha nem tetszik valami, akkor nem szól, hanem továbbmegy, miközben én kétségbeesetten áhítozom a visszajelzésekre, nem kizárólag a készített dolgokkal kapcsolatban. Milyen furcsa, hogy többen nálam kezdik a napjukat, s én nem is tudok róla... sosem leszek író, mert azt szeretném, ha minden olvasó mindig visszajelezne, agyrém.
Egy kicsit elmagányosodtam, azt hiszem, ebben a blogtérben, miközben egyre többen jönnek hozzám, én magam szívszorongva állok és varrok várok, ki értheti ezt.

2011. február 22., kedd

Valahogy az az

érzésem, mint amikor a próbafülkében (annak magányában) egy legalább két számmal kisebb, rikító színű nadrágba gyömöszöljük, de legalábbis próbáljuk gyömöszölni magunkat, a fülke világítása rendkívül előnytelen, de enélkül is érezhetően kényelmetlen, látványra pedig rettenetes a nadrág vagy mi magunk, vagy együtt, vagy az üzlet, vagy az eladó, vagy a fülke előtt várakozók. Vagy micsoda.
A nadrág a blogom, én meg én vagyok.
Olvasók vannak, sokan vannak, de most rengeteg visszajelzésre lenne igényem, nem szépre, de őszintére, hogy fogyjak már le, a nadrág baromi szarul áll, nem látod?, a szín sem te vagy, mit akarsz hát, ember, ébredj fel.

A kötőtűkkel pedig

úgy vagyok, mint Siv Widerberger, azzal a különbséggel, hogy nem bélyeg, hanem kötőtű, hogy én magam rendeltem meg az egy kiló kötőtűt, mert az hasznos és praktikus, és azzal a különbséggel is, hogy továbbra is majd gyűjtöm őket, vagyis, ha megnézem, Siv és köztem nincs is más, csak különbség.

 
 

A kötőtűimet (az egy kilót) egy szép fadobozban tárolom, méretes darab, majd egyszer lefényképezem azt is, de most a hónapokkal ezelőtt varrt tartók vannak terítéken, kezdőknek és haladóknak.Van még egy harmadik változat is, de az nem praktikus, viszont rengeteg fér bele, nagypályásoknak való, most mégis leszorult a dobogóról képről.



Tapasztalatom szerint igazi formájukat akkor mutatják, ha éppen funkcionálnak, vagyis dugig vannak tűvel, ekkor már nem kecsesek, nem kedvesek, hanem vaskosak és tömöttek, ellenben hasznosak. Vagy nem jól gondolom?

Ahhoz képest,

hogy nincsenek haszonállataink (értsd: haszontalanok vannak), a reggeleket lassan úgy kezdem, mint egy mangalicatenyésztő - mondta ZM, miközben adagolta a különböző eleségeket.

2011. február 21., hétfő

Az az ember,


aki egy beszélgetés elején arról beszél, hogy ő nem büszke, ő aztán nem, egyáltalán nem, majd a beszélgetés vége felé közeledve már sértett büszkeségről beszél, na, az (a logikus ember) én vagyok.

Mert mi ölelkezős

és puszilgatós házaspár vagyunk, hát az (is) a játékunk, hogy ZM-nek ki kell találni a nap folyamán teljesen váratlanul feltett kérdésemet, miszerint x dollár hány euró (Etsy-Dawanda játék, saját találmány), ölelés és puszi a nyeremény. Nagyon küzd, de még sosem találta el.
Muszáj hát megvigasztalnom.

New line,

így neveztem el ezt a típusú neszesszert, textilbőr, színes textil, színes cipzár, hozzá illő bélés. Kedvelem, mert egyszerű, mégis más. Vélemény?

 

Ahol ezek vannak, ott több is van!


2011. február 20., vasárnap

Önkritikát

gyakoroltam, s írtam egy bejegyzést, majd önkritikát gyakoroltam, s kitöröltem egy bejegyzést. Ugyanazt, igen.
Aki olvasta, kérdezhet, aki nem olvasta, örülhet.
Így megy ez.

A simlis és a szende

ZM szerint elegáns, szerintem hűvös és tartózkodó, ám sokat sejtető. Elüt az eddig használt színektől, mégis tetszik, talán mert vágyódásom van hűvösnek és tartózkodónak lenni. Szerintetek?



A Meskán már fent van, a web-shop-ban még nem, de ez csak idő kérdése, semmi más.

Vasárnapi vers/ Poem for Sunday

Weöres Sándor: Tavaszvárók

Megládd, megint futunk a berken át,
feledve tél jegét,
a záros kert-ajtón, s a kerten át,
ha felszikkadt a rét.
Most hűs estére hűsebb éjszakát
borít fehér sötét,
de majd megint futunk a berken át,
s fogjuk köröskörül az almafát,
feledve tél jegét,
ha felszikkadt a rét.