2009. június 20., szombat

Hát kérem

Megújulás, minden szinten, s ennek a vizualitásban is tükröződnie kell, remélem, mindenki látja a különbséget. Különben is annyira felgyülemlett már a rengeteg infó a blogomban, hogy ideje volt a lassú autóútról a háromsávos autópályára való váltás... Természetesen nem én követtem el mindezt, hanem segítőtársam, Zsukka. Mondjuk, ez azért eufemisztikus, mert a részemről való segítségnyújtás kimerült a blog kiválasztásában, a többit Zsukka végezte.

Kitöröltem a különféle díjakat is, nem kell, én úgyis tudom, kitől mit kaptam, attól nem leszek én sem jobb, sem rosszabb, hogy minden erre tévedővel tudatom a fantasztikus mivoltomat. :o)

Szerintetek milyen? Látványra (vizualitás), olvashatóságra (praktikum) gondolok.


2009. június 19., péntek

Egy könyv, sok könyv, több könyv

Ha igaz az (amit egyébként hiszek), hogy az olvasmányválasztásunk sokat elárul rólunk, akkor egy kis vallomás, lehet csemegézni rajtam.

Nem tudom, mi van velem ... fiatalkoromban olyan rendes voltam, elkezdtem egy könyvet, s amíg be nem fejeztem, addig csak azt olvastam, nem kezdtem bele másikba. Most meg... Legalább kettő, de inkább több könyv van a polcomon, és, persze, nem csak úgy vannak. Még nem figyeltem meg, de valószínűleg hangulat, lelkiállapot kérdése, mikor melyiket veszem elő. Persze, csírájában még felfedezhető a gyerekkori szívósság, vagyis, előfordul, hogy egy könyv kizárólagosságot élvez, de most, hogy befejeztem egy ilyet, a következőket olvasom paralell:

1. Lovas Ildikó: Spanyol menyasszony - még nincs hozzáfűznivalóm, érdekes (ez az a jelző, amelybe minden belefér a későbbi pontosításkor)


2. Popper Péter: Lélek és gyógyítás (Isten ments, hogy bárki összekeverje a Müller Péterrel, a Popper jó és még igazi is, mond komolyat, meg tudományosat, de úgy, hogy értsem)


3. Butler- Bowdon: Pszichológia dióhéjban - botcsinálta amatőröknek, érdeklődőknek, felületeseknek, ennek ellenére igenis érdekes, főleg, mert kiderült, hogy a benne szereplő könyvek jelentős részét eredetiben is olvastam, így már csak azért is érdekes, mások milyennek látják a művet, mit mondanak róla



4. Thornton Wilder: Szent Lajos király hídja - örök kedvenc, most próba alatt áll, alant látszik, ez mit is jelent, csak annyit mondok, van némi kísértés, hogy dobjam a sarokba és élvezzem is. :o(

5. John Ball: Forró éjszaka - ennek még fotója sincs, olyan régi. Krimi, ez gyengeség? Szerintem nem, én szeretem, de csak a jót, az izgalmast, nem az öldöklőst. Klasszikusok előnyben, Agatha Christie összese a polcunkon, nekem ő az etalon. Ettől függetlenül ez sem rossz, bár más kategória, a belőle készült filmet nagyon el tudom képzelni, Sydney Poitier-rel a főszerepben.


Konklúzió: eklektikus jellem. :o)

Minden kritika az utolsó lap után következik itt.


2009. június 18., csütörtök

Könyvajánló

Ha valaki kíváncsi az általam olvasott könyv ajánlatára, mely természetesen tagadhatatlanul a saját stílusomban íródott (rá fogtok ismerni), hát katt ide.


Nagyon nyári

Nyáron vidám, üde darabokat kell hordani, feltéve, hogy elég merészek vagyunk, hogy szakítsunk az obligát, konvencionális és unalmas feketével. Ami télen viszont az egyetlen lehetséges jó választásnak tűnik.
A Meskán!





It's unbelievable using black (boring, button-down and obligatory) bag in the summer! We need bag in fresh colours (like this one) in contrast with the winter ... when our black bags seem to be the only one solution.
You can find and buy it here. :o)

2009. június 17., szerda

Újabb termékek / New products

Saját családunkból kiindulva azt gondolom, hogy biztos minden nőnek/lánykának rengeteg nélkülözhetetlen (vagy annak tűnő) dologra van szüksége, kezdve az alapfelszerelésnek tartott neszesszertől a pénztárcán át a zsepitartóig... és a tolltartóig. Mert mi ráadásul egy halom tollat (is) cipelünk magunkkal, de sosem találjuk őket, illetve ha mégis, akkor kifogytak. De mi csak cipeljük és cipeljük. Hát.. legalább legyenek egy kupacban, nem igaz?
A termékek megtalálhatóak a Meskán, egészen pontosan itt.

As every woman the members of our family need a lot of things if we go out, e.g. small vanity case, purse, hanky-holder... and we always have a lot of pens, pencils but we never find them, they are somewhere in our bags. :o)
These pencil cases can be the solution, you can find (and buy) here. :o)


2009. június 16., kedd

Harap utca három alatt...

... megnyílott a Kutyatár! Alias Meska-bolt, amely a szokásos, el nem téveszthető, össze nem keverhető Zazálea néven fut. Részletekhez katt ide. :o)
Az üzlet még csinosítgatás alatt áll, lesz fejléc, meg minden, de nem bírtam tovább, ezzel a minimálprojekttel útjára bocsátottam.

With some products prepared by me I opened my Meska-shop today. It's an online-shop like Etsy full of hand-made products. You can find me (my bags, quilts, wall-hangings, bedspreads ... everthing which you want) here. I am waiting for the orders as well. :o)))


2009. június 15., hétfő

Greenpeace, de nem úgy és nem azzal a céllal



Baby quilt a hivatalos neve, igazi célját nem tudom, az enyémek valahogy enélkül nőttek fel (még egy rendes baby quilt-jük sem volt, na, szép), de belátom, ma minden valamirevaló csemetének kell, hogy legyen, különben pedig milyen remek, ha felkapom a palántát és valamit rá akarok borítani.
Csak hogy meg ne fázzon, amíg a barátnőmet kikísérem.
Vagy mondjuk a kertben, árnyékban, a legnagyobb melegben... kell valami a fűre, ahol aztán békésen eljátszogat a baba.
De az is lehet, hogy az autóban végzi (mármint a baby quilt), a bármikorszükséglehet-féle eszközök egyikeként.
Ideális esetben a csemete nem tud nélküle elaludni.
Az már pedig erősen a képzelet határát feszegeti, hogy a baby quilt tulajdonlása következtében a csemete esztétikailag fejlett és környezettudatos emberré fejlődik/nevelődik/vagy csak egyszerűen: válik.

Már tudom, hol rontottam el a gyereknevelést, szegény lányaink voltak vagy 3-4-5 évesek, mire egy valamirevaló takarót kaptak, ez kérem, nem nevelés.



Az ironikus hang ellenére a takarót én varrtam, méghozzá nagy örömmel, csupa zöldben.

2009. június 14., vasárnap

Balatoni nyár


Bár ez túlzás abban az esetben, ha arra asszociál valaki, hogy én most intenzív két napos nyaralásban részesítettem magam vagy esetleg azt gondolná, hogy a nyár egyértelműen 35 fok meleget jelent. Hát egyik sem, de a Balaton mégis igaz. (A 35 fokról annyit, hogy sokatmondó, ha az ember egész napos kertészkedés után meleg halászléra vágyik, amit a lenti képen látható helyen meg is ejtettünk, a leves finom is volt, forró is volt, bónuszként a fenti látványt kaptuk ingyen és bérmentve.)


Van nékünk családi használatban egy nyaralónk Tihanyban (Gödrösön), egy házikó, amely meglehetős mostoha (kerti) körülményeket tudhat magáénak, mert ugyan még mindig mi vagyunk a legközelebb hozzá, de nekünk sincs elég időnk, hogy hétvégente leruccanjunk, arról nem is beszélve, hogy ZM rendszeresen dolgozik hétvégenként is, hála a kötetlen munkaidőnek. (Ellenben a gyerekek óvodás-kisiskolás korában június elején lekötöztünk, majd augusztus végén fel.)


Idén pl. most mentünk először, s bár van egy megbízott, aki nyírja a füvet (hozzáteszem: nem kevés pénzért, ha semmi mást nem csinál, csak a rá bízott mini kertek füveit nyírja, akkor is szép summát tudhat magáénak), mégis... hogy is mondjam? A macsétánk elkopott, mire a kaputól a házig értünk. Két napos, testedzésnek is felfogható kertészkedéssel azért helyrepofoztuk a helyrepofozandót, most olyan nyaralóféle kinézete van, így nem irritálja az 100 milliós, úszómedencés szomszédainkat, akik egyébként 2 méteres tujasorral határolják el magukat, mert biztosan zavarjuk őket. Legalábbis a kert, mert mi magunk aligha.
Némi adalék a gyermeki lélekről: a Legnagyobb lehetett vagy 5 éves, amikor teniszezni tanította a családostul nálunk nyaraló gyerekeket, hát Istenem, éppen a szomszéd medencéje tűnt megfelelő helynek és kihívásnak, hogy az éretlen almákat belecélozzák. Na igen, a tuja akkor még nem nőtt 2 méteresre... és halkan jegyzem meg, hogy népes gyereksereg volt meg rengeteg alma. :o)


Kellett volna before-after képeket készíteni, hogy érezhető legyen a különbség, mindenesetre én hallottam a rózsabokor megkönnyebbült sóhaját, amikor abból a fene iszalagból kiszabadítottam, s nem gondolnám, hogy a többi növény kevésbé érzékeny lelkületű lenne.


És persze, megint elhatároztuk, hogy márpedig idén lemegyünk, legalább egy hosszú hétvégére, aztán mi lesz belőle? Van ugyan fürdőszoba, konyha, TV (és még Balaton is), de azért van hiányossága is a háznak, s mondanám, hogy lehet menni nyaralni, de talán nem mindenki örülne a régi bútoroknak, meg a hegytetőn lévő háznak. Ja igen, és takarítani sem ártana. :o(